Bizarno Vučić se pohvalio novinarima: Moj govor u UN-u je bio duplo gledaniji od Zelenskog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na svoj govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku te je naglasio kako je bio duplo gledaniji od govora koji je održao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Na pitanje medija kako komentariše činjenicu da je njegov govor bio izuzetno gledan, Vučić je rekao kako je to zbog toga što je bio drugačiji nego drugi govori.

“Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji. Zato što se neko drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misija najvažnijih zemalja svijeta da mi čestitaju. Izašli su iz sale da bi me sačekali u dijelu iza govornice da čestitaju i da kažu da ovo nisu čuli u posljednjih 10 godina”, rekao je predsjednik Srbije.

Naglasio je kako argumentima koji su izneseni tokom govora niko nije mogao “opepeliti”.

“Postavlja se pitanje jesam li učinio nešto dobro za Srbiju jer su se naši ljudi učinili ponosnim. Ono čime se ja moram rukovoditi jesmo li napravili nešto dobro za našu zemlju. Mislim da jesmo. Strasnije smo i vrlo argumentovano branili našu poziciju i svakome pokazali da nismo šaka zobi koju mogu da pozobaju, zato što su oni veliki, a mi mali. Podigli smo svoju cijenu i pokazali da smo u stanju boriti se za svoje stavove. Oni sada svi znaju da smo mi pokvarili taj narativ jedinstva o borbi za teritorijalni integritet jer smo podsjetili na licemjernosti iz prošlosti”, rekao je Vučić.

U obraćanju medijima, predsjednika Ukrajine opisao je kao veliku zvijezdu.

“Moj govor je bio duplo gledaniji, ali to ne znači mnogo. Zelenskog ima svuda. On je velika zvijezda, mi smo mali. Predsjednik je veće zemlje nego što smo mi i u središtu je pažnje”, mišljenja je Vučić.

Na kraju razgovora s novinarima, Vučić je rekao kako Srbiju, ali i svijet čekaju brojni problemi.

“Imamo li izbora? Gori nam situcija dole na Kosovu, a imamo bezbroj problema s energetikom. Svi drugi imaju problema s hranom, nije isključeno da ih bude i u našoj regiji. Ovi sukobi neće da prestane skoro. Bit će sve teže. Prisustvovat ćemo velikom svjetskom sukobu, ali gledat ćemo da Srbija preživi”, zaključio je Vučić.