2 Min Read

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona održaće se sedamnaesta kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2022.

Vladan Milovanović, šef kabineta načelnika, je u razgovoru za RTV Srebrenica govorio o pripremam ove manifestacija koja bi trebala da počne početkom maja, a planirano je da bude više aktivnosti zajedno koje će uključiti Sportske igre mladih, Dane Srebrenice i Radničke sportske igre.

Otvaranje Sportskih igara mladih i ove godine je planirano u Srebrenici i pored sportskih takmičenja održaće se koncert Crvene Jabuke koja je 2017. godine bila u Srebrenici.

On kaže da je zbog pauze od dvije godine planirano da se pored tog koncerta održi još jedan veći koncert nekog od poznatih izvođača, kao i da manifestacija Radničkih sportskih igara koje će biti dio programa Dani Srebrenice, ali će trajati duže.

Pored planiranih sredstava od 60.000 KM, koje bi trebalo da se usvoje rebalansom, očekuje i sredstva sponzora čime se želi napraviti kvalitetna ponuda, privući ljudi iz susjednih mjesta i nastaviti tradicija održavanja ovih manifestacija.

2019. godine manifestacija je počela 2. maja, odnosno 6. maja obilježavanjem Dana Narodne biblioteke Srebrenica, a inače je program počinjao krajem maja i pored kulturnih i sportskih manifestacija imao je i privredne događaje koji posljednjih godina u toj mjeri nisu dio programa.

Share this Article