Nastavak tradicije: Obilježen Svjetski dan poezije u Srebrenici

1 Min Read

Sinoć je u čitaonici Narodne biblioteke Srebrenica upriličeno književno veče u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Srebrenice koji četvrti put organizuju različite kulturne sadržaje u povodu Svjetskog dana poezije.

Nastupili su pjesnici iz ovog mjesta i Bratunca, Vojin Ostojić, Ljubisav Simić, Aleksandra Petrović, Dejan Kolović, Marko Milovanović-Marun, sestre Tijana i Tajana Marković, Filip Grujičić i Ivan Lalović.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetkog dana poezije posvećeno je nedavno preminulom, uglednom aktivisti srebreničke „Prosvjete“ i pjesniku Milošu Nikoliću.

Predsjednik srebreničke „Prosvjete“ Marko Milovanović govorio je o životu i radu Nikolića i pročitao nekoliko njegovih pjesama.

Milovanović kaže da je ovo četvrta godina kako se obilježava Svjetski dan poezije u Srebrenici čime se podsjeti na te znamenite stvaraoce i da im se na ovaj način oda zahvalnost.

Pored istaknutih pisaca, svoje stihove govorili su i mladi autori sestre Tijana i Tajana Marković, Filip Grujičić i najmlađi Ivan Lalović.

Foto: Miro Pejić

Share this Article