U Srebrenici počelo proljećno uređivanje

2 Min Read

Komunalno preduzeće „Polet“ ovih dana počelo je sa proljećnim uređenjem gradskih i prigradskih dijelova opštine.
Vršilac dužnosti direktor KP „Polet“ Srebrenica Dijana Alempić ističe da se u sklopu redovnih radnih obaveza obavlja čišćenje posipnog materijala na putu i trotoaru, čišćenje smeća i pranje ulice kao i drugi redovni zadaci koje ovo preduzeće sprovodi.
Obavlja se uklanjanje rizle i pranje ulica u centru grada sve do izlaza iz Srebrenice, a pristigla je ekipa iz Skelana koja će pomoći u čišćenju.
Takođe je u planu i čišćenje i uređenje zelenih površina i ukrasnog drveća koje je prošle godine posađeno u užem centru grada.
Alempićeva kaže da će naselja Plavi most, Žuti most i Dugo polje biti uvršteni u odvoz smeća i da će biti obavljena podjela kanti za smeće i na taj način se pokrivaju i ova naselja čime se olakšava prikupljanje i odvoz smeća.
Početkom aprila i proljetnog čišćenja grada, komunalno preduzeće će građanima omogućiti odvoz smeća i pružiti svu logističku podršku kako bi se grad i sve sporedne ulice očistile.
Iz Komunalnog preduzeća „Polet“ pozivaju sve da se uključe u akciju proljećnog uređenja grada, zajedno da komšijama organizuju i očiste svoje ulice, te da se odgovorno ponašaju i smeće odlagaju na mjesta predviđena za to.

Share this Article