DODIKOV RAJKO VASIĆ PRIJETI DIZANJEM U VAZDUH ZGRADE BHRT-a: Iz SNSD-a tvrde da nije tako mislio…

2 Min Read

Sa BHRT-a stiže najava će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama.

Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši sekretar te stranke Rajko Vasić danas je poslao monstruoznu poruku povodom teške finansijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

“BHRT – opstanak ili propast? Vasić. Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram”, napisao je na Twitteru ovaj dokazani negator genocida u Srebrenici.

Sa BHRT-a stiže najava će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama.

Kolege s BHRT-a odmah su kontaktirale portparola SNSD-a Radovana Kovačevića pitajući ga da li je ovo stav SNSD-a. On je kazao da ne podržavaju bilo kakvo nasilje, ali je ipak pokušao opravdati sramotan potez svog stranačkog kolege.

“Naravno da SNSD ne podržava bilo kakvo nasilje niti bilo kakav poziv na nasilje, ali opet treba biti iskren i reći da Rajko Vasić sigurno nije mislio ozbiljno nego da čovjek ima takav sarkastičan stil komunikacije”, rekao je Kovačević.

Vasić je i ranije bio predmet raznih prijava, a između ostalog, 11. jula 2018. godine Bošnjacima je prijetio novim genocidom. Iako je SIPA vršila provjere, Vasić nije sankcionisan, a on je nakon spornog tvita objavio niz poruka mržnje kojima negira genocid u Srebrenici.

Sada su na potezu sigurnosne i pravosudne institucije koje bi Vasićeva nedjela i direktne prijetnje zasigurno konačno trebale procesurirati. U protivnom može se smatrati da su ovakve direktne prijetnje i za policiju i tužilaštvo samo njegov “sarkastični stil komunikacije”.

Podsjetimo, zbog katastrofalnog stanja i blokiranih računa RTV servisu Bosne i Hercegovine prijeti potpuni kolaps i obustava rada. Zbog toga je Samostalni sindikat radnika odlučio organizovati proteste u ponedjeljak s početkom u 12 sati.

Poslovodni odbor BHRT se obratio javnosti povodom nemogućnosti funkcionisanja jer su im računi blokirani već tri sedmice. U BHRT-u je zaposleno 870 radnika te je egzistencija svih radnika ugrožena.

Share this Article