Dodik nakon što je ispitan u Tužilaštvu: Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud!

2 Min Read

Ovu priču uvijek nekako pokrenu nekoliko mjeseci pred izbore, rekao je Dodik.

Nakon sat i po ispitivanja u Tužilaštvu BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, je napustio ovu instituciju. Tom prilikom je dao izjavu novinarima koji su čekali ispred Tužilaštva.

– Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud. Ovu priču uvijek nekako pokrenu nekoliko mjeseci pred izbore. Ovo je politički motivisan proces – rekao je Dodik.

– U nastavku ove priče predočili smo im dokaze vezano za navodnu inkriminaciju, koju su u Tužilaštvu našli u tome. Dakle, oni tvrde da nema ugovora iz 2007. godine, pošto je banka dužna da čuva dokumentaciju 5 godina nakon otplate kredita, a taj kredit je otplaćen novim kreditom iz 2008. godine. Tako da je prošla obaveza da banka čuva dokumente i arhiv.

U svakom slučaju, ja u svojoj dokumentaciji imam originalni ugovor, koji sam u uvjerenoj kopiji, kako to zakon nalaže, priložio, predočio i dao i zato mislim da je otklonjena ta vrsta inkriminacije, koja od početka traje i neko je dokazuje. Naravno, zbog istrage vam neću to sada pokazati, ali kada bude to vrijeme da se može to da pokaže veoma sam zainteresovan da to pokažem.

Druga priča je navodno pečat. Ja sam u to vrijeme bio uposlenik Vlade RS i oni su samo ovjeravali dokumente o tome da sam ja tome uposlenik i o tome kolika mi je plaća, jer je to traženo za sam kredit i ništa više. Vlada niti je bila garant, niti je bila jamac, niti otplaćuje kredit, niti bilo kakvu obavezu nema – dodao je lider SNSD-a.

Share this Article