Grujičić: Škorpion Cvjetan nije bio pozvan, Duraković se druži sa Orićem

3 Min Read

Pripadnik zloglasne jedinice Škorpioni Saša Cvjetan koji je osuđen za ratne zločine na Kosovu bio je gost na obilježavanju Dana opštine Srebrenica. Škorpioni su u julu 1995. bili jedna od jedinica čiji su pripadnici pred kamerama ubijali zarobljenike iz Srebrenice. Tim povodom danas je u Srebrenici održana press konferencija inicijative Moja adresa Srebrenica u kojoj su na račun Grujičića iznesene teške optužbe.

“Nisam znao da Cvjetan prisustvuje obilježavanju, na zvaničnom spisku zvanica ga nema. U salu je moga ući bilo ko, nismo vršili provjeru, i da jesmo ne bih znao gospodina.” kazao je za N1 načelnik opštine Srebrenica Malden Grujičić.

“Čuo sam iz medija da je bio tu, poznajem gospodina Jobu, vlasnika fabrike Ekonomic oni su bili zajedno, postoji mogućnost da je bio tu kao vozač ili nečija pratnja, moj kabinet na takve manifestacije poziva predstavnike institucija iz reda srpskog naroda. Predsjednik Skupštine poziva funkcionere iz Federacije BiH. Na spisku od 117 zvanica on nije bio, a spisak smo usaglasili zajedno”, kazao je načelnik Srebrenice.

U prilog svojim tvrdnjama pokazao nam je i spisak zvanica koji možete pogledati na kraju teksta.

Na pitanje da li je Cvjetan dobrodošao, te da li bi reagovao da je znao da je tu, odgovorio je:

“Ja se trudim da svojim primjerom ne pokazujem ili ne vrijeđam nekoga na drugoj strani i to zahtjevam od svih, ja ne znam ko je osuđivan i za šta ali ukoliko je osuđivani odležao svoju kaznu, on je slobodan građanin. Tu je bilo policije iz BiH i Srbije, ukoliko je postojala neka prijetnja da ta osoba nešto uradi to bi se spriječilo. Malo se diže na neki nivo bespotrebno, sve se prati u mom mandatu, to nije bilo tako za vrijeme mandata bivšeg načelnika kolege Durakovića, on se i dan danas druži sa Naserom Orićem bez obzira je li on ili nije osuđivan, on je ratni zločinac za srpski narod. Takav gest izaziva revolt u srpskom narodu, mislim da to treba treba gledato na drugi način jer oni koji su slobodni ljudi slobodni su, mi kao opština ne pozivamo na prijeme te ljude koji bi mogli napraviti probleme drugom narodu, ali ne možemo znati ko ima kakav dosije”.

Share this Article