POSLANICA SNSD-a O BOJKOTU HITNE SJEDNICE: “Kome nije jasno i ko misli da bez nas ove institucije mogu funkcionisati…”

1 Min Read

“To je logičan završetak, nakaradno započetog procesa. Pokušaj sazivanja hitne sjednice krši poslovnik, jer nijedna od tačaka ne zadovoljava kriterijume hitnosti prema poslovniku”, kazala je ona.

Snježana Novaković Bursać nakon što je prekinuta hitna sjednica PD PSBIH zbog nedostatka kvoruma obratila se novinarima ispred kluba SNSD-a.

“Poslanici su bili na svom radnom mjestu ali nismo ušli na sjednicu. To je logičan završetak, nakaradno započetog procesa. Pokušaj sazivanja hitne sjednice krši poslovnik, jer nijedna od tačaka ne zadovoljava kriterijume hitnosti prema poslovniku. Set tačaka u drugom krugu je takođe sporan, jer se kolegijum nije oglasio o tim tačkama. Predstavnici srpskog i hrvatskog nisu danas učestvovali i kome nije jasno i ko misli da bez nas ove institucije mogu funkcionisati vidi u ovakvim situacijama da to ne ide. Nadam se da tih pokušaja više neće biti,” rekla je Novaković Bursać.

“Temeljno je opredjeljenje hoćete li da radite i da se dogovorite sa izabranim zastupnicima ili hoćete da namećete zakone pa dobijete ovo što se danas desilo,” rekla je novinarima, prenosi N1.

Podsjetimo, hitna sjednica PD PSBiH na kojoj su trebale biti usvojene tačke koje se tiču budžeta i grantova koji su izuzetno bitni lokalnim zajednicma.

Share this Article