Pred početak Ramazana: Nurkić stanovnicima BiH u potrebi donirao 100 tona brašna

1 Min Read

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić još jednom je pokazao svoju humanu stranu i građanima Bosne i Hercegovine u potrebi donirao 100 tona brašna pred početak mjeseca Ramazana.

Ovu informaciju potvrdili su na Facebook stranici humanitarne organicazije Pomozi.ba, te su poručili kako počinju sa ramazanskom akcijom.

“Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo dešavanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje. Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima”, navodi se u saopštenju Pomozi.ba.

Također su poručili kako će i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva.

Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Share this Article