TOTALNO RAZOTKRIVANJE ČOVIĆEVIH PLANOVA: Ovo je dokument kojim Vjekoslav Bevanda pokušava opstruirati održavanje izbora u oktobru

1 Min Read

Ovo mišljenje ministarstva na čijem je čelu ministar Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), bilo ono pozitivno ili negativno, potrebno je da bi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i odlučivalo.

Ovo je dokument kojim ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH) odbija prijedlog CIK-a BiH da se sredstva prenesena iz prethodnih godina iskoriste za organizaciju Općih izbora 2022. godine.

Podsjetimo, Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine jučer je dalo negativno mišljenje na prijedlog odluke da akumulirani višak prihoda iz ranijih godina u iznosu od 11,7 miliona KM bude raspodijeljen za održavanje Općih izbora 2022. Ovakav prijedlog je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine uputila prije više od deset dana.

Ovo mišljenje ministarstva na čijem je čelu ministar Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), bilo ono pozitivno ili negativno, potrebno je da bi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i odlučivalo.

Share this Article