Višća pričao Turcima o ratnim strahotama u BiH: S majkom sam se krio u planinama

2 Min Read

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća odgovarao je na pitanja navijača i tu je otkrio brojne zanimljivosti iz karijere i privatnog života.

TRT Spor je objavio odgovore Edina Višće na pitanja fanova nakon što bosanskohercegovački nogometaš igra još jednu fantastičnu sezonu u Turskoj i nadomak je nove titule prvaka, ovoga puta s Trabzonsporom.

Jedno od pitanja navijača vezano je za ratne strahote u BiH koje je Višća preživio kao dječak.

“To je bio najteži period u mom životu. Bio sam s majkom, bratom i sestrom smješten u selu i sjećam se trenutaka koji me uznemiruju i dan danas. Bombe su padale iz aviona svakog dana i ja sam se krio u planinama s majkom. To su bili najteži trenuci u životu”, otkrio je Višća.

Fanove je zanimalo koji mu je najvažniji pogodak u karijeri. Poručio je da je to onaj za pobjedu protiv Galatasaraya po dolasku u Trabzon.

“Osjećao sam se nevjerovatno sretnim jer je meč okrenut s poraza na pobjedu. Bila je to nevjerovatna stvar. Taj gol će definitivno ostati zapamćen do kraja mog života”, poručio je krilni ofanzivac.

Višća već 11 godina živi i igra u Turskoj. Kaže da mu se nije bio problem prilagoditi jer je kultura i ishrana u Turskoj gotovo identična kao u BiH.

“Kultura je 90 posto ista kao u BiH. Kada dođete u BiH, vidjet ćete istu kulturu i gradove. Uvijek kažemo da smo bratske zemlje. Sviđa mi se sve ovdje, pa tako i hrana. Nema razlike. Pozivam sve igrače Trabzona, kao i navijače, da dođu u BiH nakon kraja sezone. Ovdje se osjećam kao u BiH”, dodao je bh. nogometaš.

Share this Article