RUSKI OLIGARH ODAN PUTINU I VELIKI DODIKOV PRIJATELJ KOME JE ZABRANJEN ULAZAK U BiH OTKRO PLANOVE: “U Ukrajini vodimo sveti rat protiv…”

1 Min Read

Iz misteriozne biografije kontroverznog ruskog milijardera izdvaja se to da slovi kao “pravoslavno orijentirani dobrotvor”.

Konstantin Malofejev, ruski milijarder odan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, na ruskoj televiziji je izjavio da Rusija nije u “specijalnoj vojnoj operaciji”, već u “svetom ratu”. Taj dio njegove izjave objavio je na Twitteru Francis Scarr, novinar BBC-a.

Scarr tako piše da je Malofejev izjavio da bi Rusi trebali shvatiti da njihova zemlja u Ukrajini vodi “sveti rat” protiv “sotonista” i “poganih”.

Malofejev slovi za kontroverznog ruskog tajkuna. Iz misteriozne biografije kontroverznog ruskog milijardera izdvaja se to da slovi kao “pravoslavno orijentirani dobrotvor”, koji se zalaže za snažnije veze Rusije sa Srbijom, Grčkom i Bugarskom.

Podsjetimo, Malofejev je privatnim avionom sletio na banjalučki aerodrom 30. maja 2018. godine, a trebao se sastati sa Miloradom Dodikom i razgovarati o kreditiranju Republike Srpske. Ali nešto ranije su bosanskohercegovačke službe dobile informacije od partnerskih agencija da bi se na banjalučkom sastanku Dodik-Malofejev trebalo razgovarati o pranju najmanje 200 miliona eura.

Share this Article