Ruska glasnogovornica šokirala: Umjesto Putinu, suditi “režiserima produkcije u Srebrenici”

1 Min Read

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, poslala je danas morbidnu poruku reagujući na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da Putin mora odgovarati za zločine u Buči.

Zaharova se u objavi na svom zvaničnom Facebook nalogu na prilično morbidan način ismijavala sa Bidenovom izjavom, a negirala je pritom, između ostalog, i genocid u Srebrenici.

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova.

Ovime je aludirala da se u Srebrenici nije dogodio genocid, tj. da je izrežiran, iako postoji sudska presuda koja kaže suprotno, kao i brojna svjedočenja preživjelih Srebreničana.

“Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga”, napisala je Zaharova.

Podsjećamo, predsjednik SAD Joe Biden tokom svog obraćanja danas pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da se suoči da ratnim zločinima koje je njegova vojska počinila u Ukrajini, najavljujući nove sankcije za Rusiju.

Share this Article