Halilhodžića smjenjuju nakon što je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo?

2 Min Read

Uprkos što je nedavno odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo u Kataru, budućnost Vahida Halilhodžića na klupi ove reprezentacije neizvjesnija je nego ikada, navodi Foot Mercato.

Javnost u Maroku i dalje najviše zamjera Halilhodžiću već više od godinu dana odsustvo Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija u selekciji, zbog disciplinskih problema, animira debate i izaziva bijes navijača koji traže njihov povratak. Čak do te mjere da lagano ali sigurno gura Vahida Halilhodžića prema izlazu. Vaha je čak prešao preko svojih odluka i popustio pod pritiskom javnosti te pozvao pomenuti dvojac u reprezentaciju, ali su igrači Chelseaja i Ajaxa odbili poziv i odbili da nose dres Maroka.

U narednim danima zakazan je završni sastanak predsjednika Fudbalske federacije Maroka Faouzija Lekjaa i dvojice igrača kako bi jednom zauvijek pokušali smiriti tenzije. U slučaju još jednog neuspjeha u ovim pregovorima, čelnici marokanske selekcije će odlučiti da smjene Vahida Halilhodžića. I najnovije informacije idu u tom smjeru, piše Foot Mercato.

Sada je na čelnicima marokanskog saveza da odluče, da li će cijeniti sve ono što je Halilhodžić napravio sa reprezentacijom ove zemlje ili će se odlučiti za nezadovoljni dvojac Ziyech i Mazraouiji. Jer zacratni cilj prije preuzimanja klupe Marokanaca je definitivno ostvario.

Ukoliko se desi scenarij da Jablaničanin dobije otkaz uoči prvenstva, to če biti treća reprezentacije koju je odveo na Svjetsko prvenstvo, a nije je vodio sa klupe na Mundijalu. Ranije se to Halilhodžiću desilo sa Japanom i Obalom Slonovače.

Halilhodžić je jedino vodio Alžir na Mundijalu. A inače je jedini selektor na svijetu koji je ostvario plasman sa četiri različite selekcije na smotru najboljih fudbalskih reprezentacija svijeta.

Share this Article