Lejla Njemčević osvojila treće mjesto na UCI C1 utrci u Vodicama

2 Min Read

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i sedma biciklistkinja svijeta Lejla Njemčević (rođ. Tanović) nastavila je sa dobrim nastupima u ovoj sezoni, osvojivši još jedno postolje na UCI utrci.

Na UCI C1 utrci u Vodicama (Hrvatska) osvojila je treće mjesto za zaostatkom od 31 sekunde za drugoplasiranom Tanjom Žakelj iz Slovenije. Pobjedu je odnijela iskusna Paula Gorycka iz Poljske sa prednošću od 33 sekunde ispred najbolje slovenske takmičarke.

Gledaoci su mogli uživati u jednoj od najboljih izdanja ove tradicionalne utrke, s obzirom na to da je utrka do zadnjeg kruga bila neizvjestna.

Lejla je u jednom trenutku zauzimala osmo mjesto i vodila veliku borbu u sredini utrke da bi dva kruga prije kraja pojačala tempo i prošla kroz cilj kao trećeplasirana.

“Staza u Vodicama uvijek ponudi zanimljivu utrku s izuzetnom konkurencijom. Na startu sam se osjećala veoma dobro te sam sve do trećeg kruga vozila u grupi od pet-šest takmičarki, međutim dva kruga prije kraja sam pojačala tempo i kroz cilj prošla kao treća. Iako sam išla na pobjedu kasno sam počela voziti svoj tempo tako da nije bilo dovoljno vremena za bolji plasman. Ipak nalazim se u sjajnoj formi i sve utrke ove sezone sam završila na podiju”, rekla je Lejla Njemčević.

Nakon pobjede prošle sedmice pokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi, a osvajanjem trećeg mjesta na utrci u Vodicama nastavila je sa sjajnim nizom jer je na svakoj utrci ove sezone osvojila podiji uz dvije pobjede u Španiji i Hrvatskoj.

Share this Article