Šarović poručio Dodiku i Cvijanović nakon britanskih sankcija: Ne pravite od naroda živi štit

1 Min Read

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je da su sankcije članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović odluka koja dolazi od ključnih međunarodnih faktora.

“Nikada se nisam bacao kamenom, čak ni na svoje protivnike, kada sam dobio sankcije, niti sam u to uvlačio Republiku Srpsku i narod. Stojički sam se nosio s tim i sam sam tražio svoju pravdu. Nije narod kriv za bilo čije sankcije. Nije narod kriv da sada ispašta zbog bilo koga i ne pravite od njega živi štit”, poručio je Šarović.

Naveo je da on nikada nije prizivao sankcije prema bilo kome i da to nije činio ni ovaj put. Prema njegovim riječima, ključni problem je u retrogradnoj, interesnoj i politici bespuća, koja nema nikakav razuman put i koja može Republiku Srpsku dovesti u veoma tešku situaciju.

“Najveći izdajnik je onaj koji sistemski uništava Republiku Srpsku isključivo zbog svojih interesa”, naglasio je Šarović, saopćili su iz SDS-a.

Podsjećamo, Velika Britanija je danas sankcionisala Dodika i Cvijanović. Britanci su kao razlog sankcionisanja Dodika naveli potkopavanje legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, dok su kao razlog za sankcionisanje Cvijanović istakli veličanje ratnih zločinaca.

Share this Article