Put vozom na relaciji Sarajevo – Mostar CNN uvrstio među najljepše

1 Min Read

CNN u tekstu objavljenom 7. aprila donosi spisak najljepših putovanja vozom u Europi.

“Europa je dom vrhunske željezničke mreže, uključujući neka zaista spektakularna putovanja koja su sama po sebi odmor”, navodi CNN na početku teksta.

Među zaista prekrasnim putovanjima čiji prizori ostavljaju bez daha mjesto je našla i naša Bosna i Hercegovina.

Put vozom od Sarajeva do Mostara, piše CNN, donosi prelijepe poglede na Neretvu.

“Put između hirovite prijestolnice Bosne i njenog turističkog meda, lijepog Mostara, dovoljno je lijep; ali dvosatno putovanje vozom je drugi nivo“

“Stići ćete u Mostar – jedan od omiljenih malih gradova CNN Travela u Evropi”, dodaje se uz napomenu da je Stari most glavno obilježje Mostara.

“Izgradile su ga Osmanlije, prije nego što su ga hrvatske snage uništile 1993. godine”, piše CNN i dodaje da je most obnovljen 2004. godine.

Na spisku su još putovanja vozom na relaciji Derry-Coleraine (Sjeverna Irska), pa onda iz Firence u Napulj (Italija), iz Barcelone u Montserrat (Španija), željeznička pruga Semmeringbahn (Austrija), željeznička pruga Bohinj (Slovenija), željeznička pruga Bergen (Norveška), put od Nice do Ventimiglija (Francuska, Monaco, Italija), žejeznička pruga West Highland (Škotska) i putovanje iz Lidkopinga u Mariestad (Švedska).

Share this Article