Udruženje „Pokret enklava Srebrenica i Žepa“ sastalo se sa predsjednikom SDA g. Bakirom Izetbegovićem.

1 Min Read

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravio je danas u posjeti Srebrenici, gdje je posjetio članice Udruženja „Pokret enklava Srebrenica i Žepa“.
Članice Udruženja „Pokret enklave Srebrenica i Žepa“, predvođene predsjednicom Munirom Subašić, su upoznale Izetbegovića sa svojim posljednjim aktivnostima. Najavljeno je održavanje konferencije „Majkina marama“, posvećena tradiciji Bošnjakinja na ovim prostorima, kojoj bi trebale prisustvovati brojne poznate ličnosti iz svijeta.
Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja statusa i kvaliteta života Bošnjaka u Srebrenici, te o konkretnim aktivnostima koje su već započete ili čija je realizacija planirana u narednom periodu.
Tokom boravka u Srebrenici delegacija predvođena Izetbegovićem posjetit će i Memorijalni centar Srebrenica i Ured Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u Srebrenici.
Sastanku je prisustvovala i direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Share this Article