Milanović govoreći o Bosni i Hercegovini premijera Plenkovića nazvao “huljom”

3 Min Read

Milanović kaže i kako je Plenkovića rasturio intelektualno nadmoćan i “kakav god da je” Nino Raspudić.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u izjavi medijima nakon jučerašnjeg dodatnog ‘zakuhavanja’ odnosa s premijerom i HDZ-om.

“Prošle godine je bio summit NATO-a pa nisu išli ova dva veseljaka. Zaista je blamaža da sjede iz mene, ali nisu išli. Ništa novo. Čast mi je da me takva ekipa bojkotira. Nažalost, morao sam ih nazvati bandom, ali to jesu, za to su osuđeni. … Svesti generale na pudlice, to može samo UDBA, HDZ, Plenković”, rekao je hrvatski predsjednik.

Govoreći o rokovima za donošenje Izbornog zakona u BiH, Milanović kaže kako je pitao Plenkovića zašto ne idu zajedno u Mostar.

“To mi baš ne diže reputaciju u Briselu. Ta sitna hulja nije išla tamo jer je poslao svog ministra da mjeri tko je dobio jači aplauz”, kaže predsjdnik dodajući da je to jadno.

Milanović kaže i kako je Plenkovića rasturio intelektualno nadmoćan i “kakav god da je” Nino Raspudić.

“Ako je njegov utjecaj ogroman, kako ga nije iskoristio za pomoć Hrvatima u BiH. Ako svoj utjecaj ne koristiš za to, ti si hrvatski izdajnik. On sad ima obraza reći da sam ja uvrijedio Bošnjake izjavom o sapunu i parfemu. Ono, netko ti se mota oko kuće, pa oko dimnjaka, pa ti uđe u sobu i legne sa ženom, onda ga moraš razbiti”, govori predsjednik ironično dodajući da će “umrijeti od tuge”.

“On je sazvao u tipičnoj udbaškoj metodi, jer on je udbaš, to je čovjek koji neće prezati ni od čega da drugoga oblati, da kaže neistinu jer mu je maksima ‘ja volim sebe i samo sebe’, cijela politika mu je takva. On je imao potrebu naglasiti da sam ja štetočina. Mene to svrbi, jer ja ne želim biti poptuno štetočina. Ajmo malo podijeliti taj teret. On je pojeo kemijsku dok je razgovarao s Raspudićem”, kaže dodajući da “fućka meni kakav je moj rejting u Briselu”.

Milanović kaže kako se Bosnom bave “bezveznjaci” iz briselske diplomacije koji stavljaju kvačice i koje ne zanima vrijednost nego jesu li ispunili svoje zadatke.

“Takvih sam se bezveznjaka nagledao. Stalo mi je i moram zaključiti da se nalazim u opasnoj istuaiji. Hrvatskom se u BiH bave potpuni bezveznjaci uz asistenicju hrvatskih izdajnika”, kaže Milanović. Nije zaboravio ni EPP, govoreći da nemaju kriterija prema kojemu biraju članove.

Share this Article