Radikalni Vulin: Pozivam poslanike EP-a da nas nastave ucjenjivati i vrijeđati

2 Min Read

Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave sa politikom ucjenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što prije usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtjevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mjesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim europoslanike da se ni slučajno ne promjene i da nastave da nas vrijeđaju i ucjenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju – kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, povodom najavljene rezolucije EP-a u kojoj će tražiti da se Srbija uskladi sa vanjskom politikom Unije i uvede sankcije Rusiji.

Vulin je, kako se dodaje u saopćenju, naveo i da vjeruje “da će i predsjednik Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji”.

Predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucjene i prijetnje mogu uvjeriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsjedniku svih Srba da što prije napuste put ka članstvu u Evropsku uniju – kazao je Vulin.

On je ocijenio da pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna.

– Da bi se to i desilo, samo neka europoslanici nastave sa ucjenama – izjavio je Vulin.

Rasprava o tekstu rezolucije Evropskog parlamenta, čiji je autor izvjestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, bit će u četvrtak, 21. aprila u Vanjskopolitičkom komitetu EP-a.

Share this Article