Milanović: Idem posjetit braću i sestre u BiH, u neovisnoj Bosni i Hercegovini

2 Min Read

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u petak na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica te rekao kako bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

“Neosporna istina je da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije”, rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima.

“Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča”, istaknuo je predsjednik Milanović.

Najavio je i svoj odlazak u Livno u subotu.

“Na sutrašnji dan, prije 30 godina u Livnu i okolici obranjena je Dalmacija i Split. Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata”, rekao je.

Ta pomoć, dodao je, nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije 30 godina.

Milanović je podsjetio i kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Uz Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u priopćenju.

Share this Article