Čelnici Nizozemskog parlamenta i predsjedavajući Predsjedništva BiH istaknuli su veoma dobre, prijateljske odnose između dvije države.

1 Min Read

U pojedinim marketima, vreća brašna od 25 kilograma određenih proizvođača trenutno košta skoro 37 KM, što je za četiri marke skuplje, nakon perioda mirovanja cijene ove osnovne životne namirnice u entitetu RS.

Vreća namjenskog, odnosno najkvalitetnijeg brašna, sredinom marta je sa 25 poskupila na 33 KM, koliko je koštalo brašno većine proizvođača, u većini marketa.

Vreća onog manje kvalitetnog brašna tada je, u prosjeku, poskupila na 30 KM, prenosi Srpskainfo. Neki mlinari i dalje se drže stare cijene, dok su drugi krenuli sa poskupljenjima.

Iz Udruženja mlinara RS nedavno su poručili da bi cijena od 33 KM za namjensko brašno trebalo da miruje bar do juna, do kada će proizvođači na raspolaganju imati pšenicu iz Mađarske nabavljenu po cijeni koja je ranije ugovorena.

Naglasili su da nema ni nestašice, zbog čega bi cijene, kod većine mlinara, samim tim i u trgovinama, trebalo da miruju. Međutim, pojedini proizvođači su pred Vaskrs, a pojedini i nešto ranije, podigli cijene na skoro 37 KM.

Share this Article