KONAKOVIĆ STAO UZ ČOVIĆA: „U duhu historije BiH nije fer da biramo hrvatskog člana Predsjedništva…“

1 Min Read

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda, i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković gotujući u emisiji “U fokusu” OBN televizije potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda, i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

“U duhu svih procesa, historije Bosne i Hercegovine, ja mislim nije fer da ljudima biramo hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Elmedin Konaković.

Zanimljivo, ratni član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, profesor Ivo Komšić, gostujući na N1 televiziji, iznio je potpuno suprotno stanovište.

“Da Željko Komšić nije bio član Predsjedništva BiH u ovom mandatu, ova država bi se raspala. Milorad Dodik je sve bio pripremio da proglasi samostalnost RS-a početkom agresije Rusije na Ukrajinu. Spriječio ih je Ukrajinski otpor. Dobio je Vučić zadatak od Rusije da se proglasi RS, a da Srbija štiti. Isto je i pripremao Čović za obnovu Herceg – Bosne”, poručio je Komšić.

Share this Article