Milanović ne odustaje od uvreda: Izetbegović je pakostan i pokvaren, a Komšić parazitira

2 Min Read

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je održao danas konferenciju za medije nakon jučerašnjeg obilježavanja 31. godišnjice osnivanja 4. gardijske brigade na Klisu. Priliku je iskoristio i da komentariše politiku u Bosni i Hercegovinu.

Komentarisao je isprva dešavanja sa Klisa i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je kasnio na svečanost jučer.

“Blokadu Sarajeva je prekinula hrvatska vojska, to Plenković vjerovatno i ne zna, zato je i kasnio tako bezobrazno”, rekao je Milanović.

On je rekao da njegova izjava u kojoj kaže da će blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona u BiH, nije ucjena već iznuda. Na pitanje novinara koja je korist Hrvatske od toga, odgovorio je ironično.

“Nikakav. Mislim da to treba sve raspustiti, stavit zemlju na ler, outsoursati, ustvari monetizirati, dati drugom da s time upravlja. Ovo Hrvata prodati u roblje. Šta će nam to stvarno? Nemamo nikakav odgovor. Ako je to vaše pitanje to je moj odgovor”, kazao je.
Milanović ne odustaje od uvreda_ Izetbegović je pakostan i pokvaren, a Komšić parazitira
“Natjerali su nas da se ponašamo na način na koji nisam najponosniji. Nemam ja ništa protiv Finske”, dodao je Milanović govoreći o svojim najavama blokade u NATO-u.

Zatim je govorio o načinu rješavanja problema sa izbornim reformama u BiH navodeći da Bakir Izetbegović neće izgubiti u tome jer je “pakostan i pokvaren”.

“Ko gubi u BiH? Realno gubi jedna dosta uska klika i kamarila sarajevska. Ne može izgubiti Bakir Izetbegović jer on je predstavnik Bošnjaka, on se ne predstavlja lažno. Tvrdnja da je Bosna sigurna dok su džamije pune je meni čudna, ne mislim da je Hrvatska sigurna dok su crkve pune. Neka su pune, ali to nema veze jedno s drugim. U Dansku ne ide niko u crkvu pa država nije propala. Neće izgubiti Bakir Izetbegović, on je samo pakostan i pokvaren. Ja to govorim u zadnje vrijeme jer nema druge. Izgubit će Komšić i njegova družina koji parazitiraju na hrvatskom glasu”, zaključak je Milanovića.

Share this Article