Podignuta optužnica: Zet pretukao punicu pa prijetio nožem da će je ubiti

2 Min Read

Maid T. (34) iz Maglaja optužen je da je pretukao punicu, majku svoje supruge, ispred lokala u kojem je radila. Maid je ženu udarao šakama i šutao nogama, a potom je izvadio nož i prijetio da će je ubiti.

Krivično djelo
Protiv njega je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo optužnicu zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Prema navodima optužnice, on je krivično djelo počinio 1. oktobra prošle godine oko 11.30 sati u bašti ugostiteljskog objekta. Naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem prema punici K. A. A. ugrozio je građanski mir – navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u optužnici, kada je došao u lokal znajući da je njegova punica tu zaposlena, prvo ju je pozvao u baštu, a potom počeo udarati. Kako se dodaje, od tih udaraca je žena pala na terasu objekta.

Također se navodi da ju je zet tada nastavio šutati nogama i udarati po raznim dijelovima tijela. Nakon toga je iz dukserice izvadio metalni nož prijeteći da će je ubiti.

U optužnici se navodi da je optuženog savladao inspektor policije PS Maglaj R. M., koji je intervenirao i uz pomoć poluge mu izvadio nož iz ruke te ga sklonio od žene.

Lakše povrede
On je potom uhapšen, ali je i dalje nastavio s prijetnjama punici da će je ubiti nazivajući je pogrdnim riječima.

Žena je u ovom napadu zadobila lakše povrede u vidu nagnječenja grudnog koša i nagnječenja dijela kičme.

– Naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem ugrozio je građanski mir i tom prilikom lako tjelesno povrijedio jednu osobu, ugrozio sigurnost osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te izazvao uznemirenje građana – navodi se u optužnici.

Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Zavidovićima, pišu Nezavisne.

Share this Article