Predsjednica Glavnog odbora SBB-a Ina Pamukčić: Neka Milanović lobira kod Dodika za indirektan izbor članova Predsjedništva BiH

2 Min Read

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, gotovo svakodnevno ruši jedan po jedan most između Hrvata i Bošnjaka, te sužava prostor za bilo kakav dogovor o izbornom zakonu BiH. Njegove izjave u kojima govori o savezništvu Srba i Hrvata nasuprot Bošnjaka, zlokobno podsjećaju na dvostruku agresiju i pokušaj podjele BiH početkom devedesetih godina prošlog stoljeća prema dogovoru Miloševića i Tuđmana u Karađorđevu, ističu iz SBB-a.

SBB podsjeća Milanovića da je pokušaj stvaranja trećeg entiteta prije dvadesetak godina završio neslavno i sa Antom Jelavićem, tadašnjim liderom HDZ-a, u bjekstvu od pravosudnih institucija BiH. Tada su “hrvatsku samoupravu” zaustavile međunarodne snage i nema nikakve sumnje da bi novi pokušaj stvaranja nove paradržave na tlu BiH završio na isti način – krahom – kazala je predsjednica Glavnog odbora SBB-a Ina Pamukčić.

Također, navodi Pamukčić, s obzirom na to da Milanović uporno ponavlja da je Milorad Dodik njegov poželjan partner i saveznik Hrvata, pozivamo hrvatskog predsjednika da lobira kod Dodika da prihvati indirektni izbor članova Predsjedništva BiH u Parlamentu BiH.

Takvo rješenja – koje je bilo predviđeno i u poznatom “aprilskom paketu” ustavnih promjena, koje je Dodik tada prihvatio i kojim bi se uklonio glavni kamen spoticanja u razgovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH – već odavno zagovara i SBB, a nema sumnje da bi ga podržale i sve druge probosanske stranke – rekla je Pamukčić.

Share this Article