Čović povodom godišnjice zaustavljanja JNA tenkova na Pologu: Da nije bilo HVO-a ni BiH ne bi postojala, Milanović daje pozitivnu sinergiju

1 Min Read

U sklopu obilježavanja 31. godišnjice zaustavljanja tenkova JNA na Pologu i Dana branitelja Grada Mostara u subotu su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Vijence je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem te braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović kazao je medijima kako ovaj datum, 7. maja ima svoju posebnu dimenziju

– To nije samo zaustavljanje tenkova u Pologu. To je bio vrlo jasan odgovor da JNA sa svojim nakanama da podijeli prostore Republike Hrvatske, od juga do sjevera, u tome neće lako uspjeti i apsolutno je tada najveći dio njih to shvatio, istaknuo je Čović.

Po njegovim riječima, to je bila poruka i RH koliki je značaj povezanosti ovog dijela BiH i RH. Siguran sam, istaknuo je Čović, da svi oni vojni analitičari pa i drugi koji prave analize tih vremena od prije 31 godine razumiju kakve smo poruke tada poslali.

Share this Article