Milorad Dodik nazvao Armiju RBiH “zločinačkom organizacijom”

1 Min Read

Armija BiH je zločinačka organizacija koja je organizovala logor i njihovi komandanti su odgovarali za ratne zločine. Oni su u svom sastavu imali odred El Mudžahedin, koji je činio svirepe zločine koje je svijet upoznao kada se to tek počelo činiti nad njima u Siriji i drugim mjestima. Takva vrsta revizionizma u kome se pokušavaju pribaviti tekovine narodnooslobodilačkog rata za narod koji nije učestvovao u narodnooslobodilačkom ratu, tek rijetki muslimani tog vremena su bili u narodnooslobodlilačkoj vojsci, a komunistički sistem je zato što je tražio i formirao svijet o bratstvu i jedinstvu i posebno isticao”, kazao je Dodik danas u Banjaluci.

Dio “Besmrtnog puka” je i ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov.

“Neonacizam diže glavu, ali mi ćemo doći tamo gdje moramo doći. Danas je dan solidarnosti između ruskog i srpskog naroda”, poručio je Kalabuhov.
Manifestacija “Besmrtni puk”, prvi put je održana u Rusiji 2014. godine, radi očuvanja ličnog sjećanja na stradale u Drugom svjetskom ratu, a održava se i u drugim zemljama, ne samo u Evropi. Ove godine američke i britanske vlasti zabranile su je na svojoj teritoriji.

Share this Article