“Putinov mozak”: Dodikova blokada sankcija je herojski čin

2 Min Read

Aleksandar Dugin, ruski filozof, koji se često naziva “Putinov mozak” i poznat po svojim radikalnim stavovima, govorio je o Balkanu.

Na pitanje o Srbiji i njenoj političkoj poziciji, Dugin je odgovorio da ne može imati politički stav o Srbiji, jer je to njegova ljubav.

– Razumem i prijateljstvo i neke obaveze prema Zapadu. Mi imamo takav odnos prema Srbima da to ne možemo da procenimo. Praktično, politički, opšti osećaj koji dele Putin i naš narod je da ćemo uvek biti uz Srbiju – rekao je Dugin.

On je rekao da razumije šta radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i da cijeni ono što radi Milorad Dodik.

– Zaista cijenimo ono što Dodik radi u Bosni i Hercegovini. To pomaže da se u kritičnoj situaciji ne uvedu sankcije Rusiji. To je herojski čin. Srbiju će to mnogo koštati, pokušaće još jednom da vas kazne, kao i pre 30-35 godina – mišljenja je ona.

Govoreći o geopolitičkoj budućnosti, Dugin je istakao da će Srbija sigurno izabrati rusku geopolitičku agendu.

– Dogodiće se zaokret Srbije ka ruskoj geopolitičkoj agendi oživljavanja slovenstva. To ćete vidjeti kada formulišemo ciljeve za Balkan. Moramo da završimo ono što smo započeli – rekao je on.

Smatra se da je Dugin odigrao veliku ulogu u odluci da se Krim pripoji Rusiji. Pod sankcijama je američkog Ministarstva finansija zbog umiješanosti u ukrajinsku krizu.

Share this Article