Hrabri Mostarci spasili su turistu iz Neretve nakon neuspjelog skoka sa Starog mosta

2 Min Read

Ispod Starog mosta u Mostaru danas u popodnevnim satima odigrala se prava drama kada je jedan od turista iz Amerike pokušao skočiti sa Starog mosta i nije uspio isplivati ​​iz Neretve.

Srećom, mostarski skakači Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković, koji čamcem vozi turiste, herojskim su postupcima spasili mladića koji je već izgubio svijest.

Njih dvojica su bili zajedno ispod Starog mosta i, kako nam priča Duraković, čim su vidjeli mladića kako skače, znali su da neće plivati.

“Prilikom skoka poletio je naprijed i udario se vodom u stomak, pa mu je zastao dah i odmah potonuo. Tražili smo ga čamcem, ali ga je Neretva odnijela nekoliko stotina metara i neposredno prije Lučkog mosta vidjeli smo njegovog šaka i rupa na nozi. je fluorescentno. Nas dvojica smo uspjeli da ga izvučemo iz vode i pošto je bio u nesvijesti i progutao vodu morali smo ga reanimirati”, rekao je Duraković za Klix.ba.

Tako je njihovom brzom intervencijom i herojskim činom spašen jedan mladi ljudski život.

Nakon toga stigla je Hitna pomoć koja je nesretnog mladića odvezla u mostarsku bolnicu kako bi ga ljekari zbrinuli.

“Srećom smo bili ovdje i sve se dobro završilo”, zaključio je hrabri mostarski skakač Admir Delić Guma.

Dvojica hrabrih Mostaraca svoj herojski čin vide kao svoj zadatak, koji, osim očuvanja tradicije oko Starog mosta, uključuje i sigurnost onih koji dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta.

Share this Article