Šarović: Apsolutno ništa što je Dodik obećao nije urađeno

3 Min Read

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da smo šest mjeseci nakon pompezne najave vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS, iz vojske, carine, bezbjednosti i pravosuđa – dobili očigledno jedno veliko ništa.

– Iako je na sjednici održanoj 10. decembra prošle godine donesen niz zaključaka da se u roku od šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u Narodnoj skupštini RS, nekoliko ključnih zakona o vraćanju nadležnosti, jasno je i bilo je jasno čak i zatim da smo samo mi imali još jednu nepromišljeno smišljenu prevaru javnosti kako bismo skrenuli pažnju sa velikih problema u koje nas je ova vlast dovela – rekao je Šarović.

Vlada nije ozbiljna
A onda sam, ponavlja Šarović, upozorio da vlast nije ozbiljna u namjeri i da je Dodik bar deset puta na ovaj način prevario građane RS.

– I to svi znaju, a malo ko je razumno povjerovao u njegovu priču. Kao što sada svi znamo, odgovor na istek roka biće u stilu “samo nije”… Do izbora. A sva ranija velika obećanja Milorada Dodika o nezavisnosti RS, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i mnogih drugih, završila su tako što su odmah nakon izbora ostavljena u ladici“, pojasnio je predsjednik SDS-a.

No, kako kaže, nije problem samo u tome što ova vlast opstaje samo zahvaljujući obmanama i proizvodnji “krize” i straha.

Lažni patriotizam
– Problem, mnogo veći, je što se ove krize namerno proizvode upravo onda kada je potrebno dati konkretne odgovore i raditi na rešenjima stvarnih problema. Šta je sa rješenjima za “Inzkov zakon”, gdje je odgovor na odluku o imovini, nove i stare sankcije i ugrožavanje privrede RS, najbrža inflacija u regionu i izostanak bilo kakvih sistemskih mjera zaštite naroda – upitali su iz SDS-a. predsjednik.

Šarović je istakao da su sve to velika i realna pitanja koja aktuelna vlast “gura pod tepih” i koja uz stalnu korupciju i pljačku javnih resursa ozbiljno izjedaju RS i uništavaju je kako iznutra tako i spolja.

– I nema mjesta bilo kakvim nastupima za publiku upakovanim u lažni patriotizam, bilo da su šestomjesečni ili, kako smo navikli, mnogo duži i svakodnevni – zaključuje Šarović.

Share this Article