DNK analizom potvrđeno: Telo pronađeno na Adi Huji pripada Mateju Perišu

4 Min Read

Prema prvim informacijama nakon obdukcije, tijelo koje je juče ekshumirano sa Ade Huje pripada Mateju Perišu.

Prema prvim informacijama nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje.

Još se čekaju rezultati toksikološke analize, koja će biti gotova za dvadesetak dana, prenosi Nova.rs.

Pariš je nestao u Beogradu u noći sa 30. na 31. decembar, kada je ostavio prijatelje u beogradskom klubu “Gotik”. Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Parish trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a zatim se navodno spušta pored rijeke.

Ono što je sigurno jeste da je Matej napustio klub i krenuo uzvodno Savom, prema Šetalištu. Bio je samo u crnoj majici i nije se zaustavio. Postojala je bojazan da ga neko juri, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punoj ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

Matej je u jednom trenutku prošao pored vozila koje kao da nije primetio, a prošao je i između autobusa i ograde ne obazirući se na opasnost od saobraćaja.

Otac Mateja Periša proveo je dva meseca u Beogradu, sve vreme nadajući se da će mu sin biti pronađen.

Za Matejom Perišom tragalo se pet mjeseci
Za Matejom Perišom, momkom iz Splita koji je nestao u Beogradu tokom dočeka Nove godine, tragalo se skoro pet meseci. DNK analizom će se potvrditi da li je tijelo pronađeno na Adi Huji njegovo.

Čekali smo vijesti, čekali smo istinu i ta istina se pokazala takva kakva jeste, bolna, ništa, teška, rekao je Nenad Periš za HRT nakon što ga je MUP Srbije u srijedu obavijestio da je tijelo muškarca čija odjeća pristaje uz U Dunavu je pronađen opis u koji je bio obučen njegov sin Matej, koji je nestao u Beogradu krajem 2021. godine.

– Kao što sam rekao, moram biti spreman na sve ovo. Možda nekome bude čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte užasno teško, mora se imati nade. Moja vjera me uči da nada uvijek postoji. Iako se rastanak desio, nada da ćemo se ponovo sresti nikada neće prestati biti tu, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se “dođe do istine”.

Mobilni telefon je bio jedna od misterija
Mobilni telefon bio je jedna od misterija tokom više od pet mjeseci potrage za nestalim Splićaninom.

Naime, Matej je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, u Beton hali, a poslednji put signal mobilnog telefona lociran je kod Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Takođe, prema informacijama iz medija, bazne stanice su signal mobilnog telefona locirali prvo na “Savanovi”, a tek kasnije na Velikom ratnom ostrvu.

Kako je telefon “doplivao” do Velikog ratnog ostrva bila je prava misterija, ali i kako je moguće da emituje signal, iako je u vodi.

Profesor Elektrotehničkog fakulteta Aleksandar Nešković objasnio je ranije za 24sedam da telefon nije u stalnom kontaktu sa sistemom, čak ni u normalnim okolnostima, ali je rekao i da je signal dosta oslabljen kada prođe kroz vodu.

– Ako je telefon bio na nešto većoj dubini, oslabljen je i teško ga je locirati, pa je u trenutku registracije morao biti na manjoj dubini, pa čak i na površini“, rekao je Nešković.

Share this Article