Pojavila se i navodna treća supruga Muamera Zukorlića

3 Min Read

Pola godine od smrti bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića bura i rasprava među njegovim nasljednicima ne jenjavaju.

Zaostavština Muamera Zukorlića, prije svega univerzitet koji je osnovao, ali i druga imovina, od prije nekoliko mjeseci su u centru pažnje javnosti, posebno nakon nedavne obdukcije preminulog Zukorlića.

Opšte je poznato da je muftija Zukorlić imao dvije žene. Prvi brak sklopio je sa palestinskim Omajadom sa kojim ima sina Osamu, koji je nastavio da vodi političku stranku koju je osnovao njegov otac. Međutim, Zukorlić je imao i drugu suprugu Elmu Elfić sa kojom je imao četvero djece. Elfić je bio zaposlen kao direktor privatnog univerziteta koji je osnovao muftija u Novom Pazaru.

Nakon njegove smrti, pojavile su se nesuglasice u porodici i svađa između njegovog najstarijeg sina Osame i njegove druge supruge. Jedan od problema je i način funkcionisanja i upravljanja pomenutim univerzitetom. Usama Zukorlić tvrdi da je muftijinom smrću zamrznut status Elfića na fakultetu, ali da ona i dalje ima upravljačka prava.

Poseban problem nastao je nakon što je Elfićeva rekla da uopšte nema informacije da je protiv njenog supruga pokrenuta istraga i obdukcija koju je organizovao njegov najstariji sin.

A u jeku svojevrsne borbe za muftijsku emanaciju (ostavštinu), koja je postala dominantna tema u Sandžaku, nedavno su se pojavile nove informacije. Naime, navodno postoji i treća supruga Muamera Zukorlića. Mediji u Srbiji pišu da je reč o novinarki Belkisi Crnovršanin (1991), koja je, ponovo navodno u novopazarskom sudu, tražila svoja prava kao žena sa kojom je muftija bio u šerijatskom braku.

Tom prilikom se oglasila i druga muftijina supruga Elma Elfić.

https://www.instagram.com/p/Cd5Y4rdMANJ/?utm_source=ig_web_copy_link

“Tokom svog života je ponosno demonstrirao u javnosti gde je ko bio u životu, tako da nemam potrebu da se bilo ko dokazuje poslovno ili privatno i ispunjava emanacije. Sve što je tražio sam ispunio tokom života. Što se tiče novonastale situacije , uvjeren sam. Ja sam, ako je istina, da je muftija poštivao sva šerijatska načela i u skladu s tim treba donositi odluke”, napisao je između ostalog Elfić.
Podsjetimo, Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra 2021. godine.

Share this Article