Ifet Feraget nakon sastanka s Kajganićem: Tužilaštvo BiH pokrenulo istrage o ubistvima Dženana Memića i Davida Dragičevića

1 Min Read

Tužilaštvo BiH će pokrenuti istrage o ubistvima Dženana Memića i Davida Dragičevića.

– Idemo do ubica Dženana i Davida, rekao sam da su Dženan i David ubijeni. Ovih šest godina nije potrošeno. Pravda je dostižna. Ova dva slučaja su test, danas smo dobili garanciju da su predmeti “Dragičević” i “Memić” prioritet. Ozbiljne ekipe sprovode detaljnu istragu. Osnovni uslov je da se paralelno kandiduje za istragu ubistava, a juri za zlostavljanjem.

Pitanje bezbednosti, biće preduzete mere, daće se apel, mislim da je vreme, da polako dignemo glave. Podigli smo to prije šest godina, vrijeme je da dignemo glave i pokažemo da je ovo država da imamo jednaka prava za sve. Danas smo dobili pune garancije za ono što smo tražili, Davor nije uzalud dva mjeseca proveo pred Tužilaštvom BiH.

Istraga se otvara kada postoji osnov sumnje, nema više saobraćajnih nezgoda, nema utapanja, radi se o prisilnom oduzimanja dva mlada života – rekao je Ifet Feraget.

Podsjetimo, “Avaz” je u martu objavio informaciju da će Tužilaštvo BiH uskoro izdati službenu naredbu o provođenju istrage za krivično djelo ubistvo u predmetu Dženan Memić.

Share this Article