Gdje Neretva ljubi more: Proveli smo dan na jednom od najljepših ušća u regiji

2 Min Read

Jedna od takvih je zasigurno i ušće rijeke Neretve, koje se nalazi između Opuzena i Ploča, udaljeno samo nekoliko kilometara od granice između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pješčane plaže uz duž ušća idealne su za odmor s porodicom, kampiranje i sve popularniji kitesurfing.

Vlasnici ugostiteljskih objekta koji se nalaze na plažama potrudili su se stvoriti ugodan i opušten ambijent.

Posebno je zanimljiv “Chill Beach Bar” koji svojim gostima nudi mogućnost uživanja u udobnim ležaljkama i ljuljačkama.

Neke od njih se nalaze i u vodi te su sjajno mjesto za uživanje i fotografisanje.

S obzirom na to da se radi o turističkom mjestu, cijene su vrlo prihvatljive pa tako kafu možete popiti po cijeni od 3 KM, kokteli koštaju oko 10 KM, a ukusnu pizzu možete pojesti već za 12 KM.

Ušće vam pruža i tu mogućnost da se s jedne strane obale okupate u Neretvi, a samo nekoliko metara dalje možete se kupati u moru.

U kamperskom naselju najviše je Čeha, Nijemaca, Francuza i Slovenaca.

“Došli smo ovdje jer smo tražili mjesto koje je pogodno za cijelu porodicu. More je toplo i dosta plitko, tako da se i djeca mogu kupati bez problema. Blagi vjetar puše cijeli dan tako da nije prevruće. Cijene su vrlo povoljne i mislim da ćemo se ponovo vratiti ovdje”, kazao nam je jedan Slovenac koji kampira sa suprugom i dvoje djece.

Ušće Neretve atraktivna je lokacija za snimanje svadbenih fotografija, a slike ovog jedinstvenog okruženja mogu se pronaći i na brojnim promotivnim prospektima.

Pješčane plaže, plavo nebo, ugodan vjetrić, udobne ležaljke i opuštena atmosfera dovoljni su razlozi da posjetite jedno od najljepših ušća u regiji.

Share this Article