Slonica Lanka slavi 50 rođendan. Na Brijunima se sprema velika proslava

1 Min Read

SLONICA Lanka, azijski slon, koji je jedna od najugroženijih vrsta današnjice, u Nacionalni Park Brijuni stigla je 1974. godine, kada je bila samo dvije godine stara, a ove, 2022. godine proslavit će svoj 50. rođendan, povodom čega se na Brijunima sprema veliko slavlje.

“Vodeći se ovom značajnom obljetnicom, na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježit ćemo TJEDAN SLONOVA, tijekom kojeg ćemo proslaviti i Lankin veliki 50. rođendan”, poručili su organizatori.

“Uz redovnu cijenu ulaznice, osmislili smo raznolik i prigodan program, u kojem će moći uživati posjetitelji svih dobnih skupina, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za održavanje šumskih ekosustava i velikoj ugroženosti.

U petak i subotu, 12. kolovoza i 13. kolovoza, polazak brodom iz Fažane prema otoku Veliki Brijun je u 18:00 sati, a povratak u Fažanu je prema redovnim brodskim linijama.

Ostalim danima, uz redovnu cijenu ulaznica, posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na edukativnim radionicama “50 godina Lanke” i “Svjetski dan slonova”, kojima želimo podići svijest o azijskim i afričkim slonovima.

Ovim putem našoj mezimici čestitamo 50. rođendan, a vama želimo dobrodošlicu u Nacionalni park Brijuni!”, poručili su.

Share this Article