O NAREDBI TUŽILAŠTVA BIH Ifet Feraget za “Avaz”: Ono što govorimo od prvog dana pokazalo se tačnim

2 Min Read

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas je donijelo zvaničnu naredbu o pokretanju istrage u slučaju “Dženan Memić” protiv sedam osoba, između ostalog i za krivčno djelo ubistvo.

Advokat Ifet Feraget za portal “Avaza” je kazao da je donijeta naredba o provođenju istrage u odnosu na ove osobe i više NN osoba vezano za ubistvo i organizovani kriminal u vezi sa drugim krivičnim djelima.

– Naša borba je jako uporna. Mi smo jako dosljedni. Radi se sistematski. Konačno imamo pokazatelje da je sve ono što govorimo od prvog dana tačno. Ne kaže se uzalud da je pravda stalna i trajna volja svakome dati pravo koje mu pripada – rekao je Feraget.

Dodao je da tu volju imaju zato što je to interes svih građana ove zemlje i kako kaže imaju nevjerovatno podršku.

– Nas podržava kompletna javnost jer jednostavno svima je stalo da se pravosuđe očisti od kriminalca, od ljudi koji su potpuno zalutali u pravosuđe, ali i nanijeli ogromnu štetu kompletnom sistemu. Neki kažu da je to jednostavan slučaj, a ja kažem da su “Dženan Memić” i “David Dragičević” bili jednostavni slučajevi da smo imali tužioce, međutim, pošto nismo imali, ti jednostavni slučajevi su prerasli u izuzetno kompleksne slučajeve zato što imamo hrabre roditelje i moju malenkost koji smo odlučili da kažemo jedanput ne – ističe on.

Podsjećamo, istraga je pokrenuta protiv aktuelne sutkinje Suda BiH i bivše glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, bivšeg tužioca Tužilaštva KS Merisa Ćate, policajaca MUP-a KS Sakiba Kreme, bivšeg policijskog komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, ali i saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića i NN lica.

Share this Article