(FOTO+VIDEO) Psu su noge bile vezane žicom, Vukao se, zadihan od žarkog sunca i od boli

2 Min Read

Vukao se, zadihan od žarkog sunca i od boli. Srećom, ovo je bio tek početak njegovog putovanja, piše ilovemydogsomuch.

Pas je vraćen u centar za spašavanje. Stavili su ga na ispitni stol. Veterinaru i njegovom timu nije bilo jasno zašto je paraliziran. Nije bilo očitih rana ili ožiljaka. Ali kad su ga dotakli, tijelo mu se potpuno ukočilo od boli. Bilo je potresno.

Spasioci su odlučili psa nazvati ‘Comfy’. Ali psu je bilo sve samo ne udobno. Pas je dobio sedative i lijekove protiv bolova tako da je bio fin i opušten, ali onda je vrijeme prolazilo i nakon što je spavao i pojeo obrok, cijelo njegovo ponašanje se promijenilo.

Comfy uopće nije želio da ga se dira. Režao je i lajao ako bi netko pokušao. Glavni problem bio je taj što je Comfyju, kako bi pomogao u oporavku, bila potrebna fizikalna terapija koja je zahtijevala da ga dodiruje terapeut. Što su sad namjeravali učiniti? Kako su mogli pomoći ovom psu a da ga dodatno ne traumatiziraju?

Morali su smisliti plan. Prvi korak bio je konzultirati se s njihovim najiskusnijim trenerom. Pristala je raditi s Comfyjem. Morao je početi vjerovati ljudskom dodiru kako bi započeo fizikalnu terapiju. Bilo je očito da mu treba prići polako i sa suosjećanjem. I to je upravo ono što je trener napravio.

Comfy je u početku bio jako nervozan. Pogotovo kada je došlo vrijeme za terapiju. Tijelo mu se napelo i bio je u iskušenju da ponovno zareži. Ali polako i postojano, kroz strpljenje i suosjećanje, Comfy je naučio da su ruke koje su bile položene na njega trebale pomoći, a ne povrijediti ga.

Ono što se sljedeće događa u videu je ČISTA MAGIJA! I ne smije se propustiti! Animal Aid je nevjerojatna organizacija koja spašava lutalice kao što je Comfy i omogućuje im neograničeni boravak u njihovom objektu. Zahvaljujući njima, Comfy je zauvijek siguran i voljen.

Share this Article