Mačka – Šta znači sanjati mačku? (Ili ste skoro videli, milovali, tukli ili čuli mačku)

11 Min Read

Videti mačku u snu
Ako u snu vidite mačku, to ukazuje da ćete imati bespotrebne troškove. Moguće je da nećete biti realni u vezi vaše finansijske situacije i da ćete kupovati stvari koje vam, u ovom trenutku, predstavljaju luksuz. Nećete voditi računa o novcu kojim raspolažete pa se može desiti da ćete sredinom meseca ostati bez dinara.

Sanjati da tučete mačku
Sanjati da tučete ili ubijate mačku implicira da ćete imati jednog neprijatelja manje. Verovatno ćete izbaciti iz igre osobu koja vam se zamerila na poslovnom ili privatnom planu pokušavajući da prisvoji nešto što je vaše. Pokušaćete lepim rečima da mu/joj skrenete pažnju da odustane, ali kada ne može milom, moći će silom.

Sanjati crnu mačku
Kada u snu vidite crnu mačku, to znači da nemate razloga za brigu. Vi ste sujeverna osoba koja izbegava da sedi na ivici stola, da okreće hleb naopako, i sl. zbog čega umišljate da će vam se nešto loše dogoditi ako postupite suprotno. Dešava vam se da i druge opterećujete potencijalnim opasnostima koje mogu da im se dogode i da često proveravate gde su i šta rade.

Sanjati šarenu mačku
Osoba koja ima neiskrene namere će se sama razotkriti, a od vas će zavisiti da li ćete joj dozvoliti da vam naškodi.

Sanjati belu mačku
Ako u snu vidite belu mačku, to je upozorenje da se čuvate laskavaca. Verovatno i u vašem okruženju postoje ljudi kojima je lakše da svima povlađuju i da govore ono što drugi žele da čuju. Na taj način se nikome ne zameraju, ali nanose štetu onima koji ih slušaju jer postaju subjektivni i osetljivi na kritike.

Sanjati žutu mačku
San o žutoj mački označava ljubomoru drage vam osobe. Ljubomora može biti i prijateljska i ljubavna.

Čuti mjaukanje mačke u snu
Ukoliko u snu čujete mačku da mjauče, to upozorava na neprijatne događaje. Može se desiti da ćete imati sukob sa osobom koja će vaš prljav veš želeti da iznese u javnost. Staviće vas u nezgodnu situaciju i tražiće nešto što niste u stanju da ispunite u zamenu za ćutanje i pretvaranje da se nikada niste upoznali.

Sanjati mačka (mužjaka mačke) u snu
Previše ste sebični. Trebalo bi malo da obratite pažnju na najbliže osobe i uradite nešto lepo za njih.

Sanjati mačku i mačiće
Sanjati mačku sa mačićima označava bedu, napast. Moguće je da ćete u vaš dom primiti osobe koje imaju novčanih poteškoća u želji da im pomognete. Međutim, situacija će se otrgnuti kontroli pa ćete morati da zaboravite na vašu privatnost, mir i vreme za odmor. Dogovor koji ste napravili neće biti ispoštovan pa će kod vas ostati mnogo duže nego što ste predvideli.

Sanjati da vas je maca ogrebala
Sanjati da vas je mačka ogrebla označava da ćete se neprijatno iznenaditi. Može se desiti da će osoba koja je uvek prema vama bila ljubazna i srdačna, pokazati drugo lice i napasti vas bez jasnih razloga. Zatražićete mu/joj objašnjenje za takav postupak i smatraćete da ničim niste zaslužili tretman koji ste dobili. Mogu iskrsnuti porodični problemi kao što je npr. podela imovine gde će svako insistirati na rešavanju situacije u njegovu korist.

Sanjati da jedete mačje meso
Kada u snu jedete mačje meso, to označava brakolomstvo ili da imate problema u braku ili vezi.. Moguće je da vi ili partner/ka nećete biti zadovoljni atmosferom koja vlada u vašem braku zbog čega će se umešati i treća osoba. Primetićete da se nešto čudno dešava, ali za očuvanje porodice, trebaće vam mnogo truda i želje da prevaziđete nesuglasice.

Sanjati da mazite macu
Ukoliko u snu milujete mačku, to implicira da vam se dobrota vraća nezahvalnošću. Verovatno ste nekome izašli u susret jer ste, sa jedne strane, velikodušni, a sa druge ste očekivali pomoć oko nečega što vam je potrebno. Međutim, vi ćete ispasti negativac u celoj priči zbog čega ćete sami uzeti stvari u ruke i raskrstiti sa onima koji vam ne odgovaraju.

Sanjati mrtvu mačku
Ako sanjate mrtvu mačku u snu, to može biti pokazatelj opasnosti. Moraćete pažljivo da prelazite ulicu. Imaćete problema ako u toku vožnje budete razgovarali telefonom ili slušali muziku.

Sanjati samo male mačiće bez mačke
Čućete vest koju ćete teško prihvatiti. Iako iskrsnu neprilike i iskušenja, pomoći će vam pozitivan stav i pobednički mentalitet koji je vaš zaštitni znak.

Hraniti mačku u snu
Ako hranite mačku u snu to upozorava da vas očekuju nepredviđeni troškovi koje nećete moći da izbegnete. Iako ćete zbog toga imati manje novca, velika je uteha što će vaš obraz ostati čist i neukaljan.

Videti više mački u snu
U vašem okruženju verovatno postoje osobe koje na sve vaše poteze reaguju sa odobravanjem. Iako vam prijaju njihovi komplimenti, osetićete potrebu da čujete iskreno mišljenje od nekoga ko vam sigurno želi dobro.

Sanjati sijamsku mačku
Jedna osoba vas posebno poštuje, ne uzimajte je zdravo za gotovo.

Sanjati persijsku mačku
Jedna osoba se poprilično oslanja na vas i sigurnost koju toj osobi ulevate joj mnogo znači.

Sanjati da mačka juri miša
Ako ste u snu videli kako mačka juri miša to implicira da ćete ostvariti kratkoročne ciljeve. Verovatno ste nedavno došli na ideju koju biste mogli veoma brzo da realizujete. To ipak ne znači da nećete morati da uložite trud i rad, nego samo da vam neće biti potrebno mnogo vremena kako bi posao bio odrađen.

Sanjati da vas je mačka napala
Ukoliko ste sanjali da je mačka bila agresivna prema vama, tj. da je skočila na vas to znači da je ženska osoba iz vašeg bližeg okruženja preuzela potpunu kontrolu nad vašim životom. Toliko ste potčinjeni u odnosu na nju da više ni nemate svoje mišljenje, nego vam ga ona servira.

Sanjati da bežite od mačke
San u kome vas agresivna mačka juri ukazuje na to da ćete imati posla sa drskim osobama. Moguće je da će vas na javi isprovocirati nečija bahatost i arogancija, te da ćete i sami reagovati neprimereno. Neće vam biti važno ni vreme ni mesto, nego samo da ga/je „spustite na zemlju“.

Sanjati da se mačka krije od vas
Ovakav san ukazuje na to da vas na javi neko laže. Moguće je da ste to i primetili, ali ne želite sami sebi da priznate da je tako nešto moguće. Na žalost, ovakvi snovi često simbolišu izdaju od strane osobe kojoj verujete.

Sanjati da se dve ili više mačaka bori
Kada u snu vidite dve ili više mačaka kako se međusobno tuku to simbolizuje sukobe na javi. Verovatno se dve ženske osobe iz vašeg okruženja „ne podnose“, te ćete se naći između dve vatre. Za muškarce su to često majka i supruga ili devojka, dok je kod žena često u pitanju odnos sa prijateljicom prepun zavisti ili ljubomore.

Sanjati borbu mačke i psa
Ako ste u snu videli kako se pas i mačka tuku to implicira da će vam bliska osoba govoriti nešto protiv prijatelja tj. prijateljice ili partnera, odnosno partnerke. Sigurno u okruženju imate nekoga kome se ne dopada vaš odnos sa trećom osobom, te će vam to uskoro i reći.

Sanjati da ste udomili mačku
Udomiti mačku u snu može da znači da ćete dobiti mudar savet. Konačno ćete se nekome obratiti za pomoć u vezi sa problemom koji vas dugo muči i zapitaćete se zašto to ranije niste učinili. On tj. ona će vam „otvoriti oči“ i doprineti tome da konačno možete da odahnete.

Sanjati da ste izgubili mačku
San u kome tražite mačku simboliše manjak slobode. Vi ste vrlo nezavisna osoba i volite kada sami vodite računa o svemu. Međutim, u poslednje vreme vas neko sputava da to i činite. Moguće je da ste u vezi s osobom koja vas ograničava ili da radite posao zbog koga se osećate zarobljeno.

Sanjati da ste pronašli mačku
Ukoliko ste sanjali da ste na ulici pronašli mačku to implicira da ćete uskoro upoznati osobu koja će doslovno obogatiti vaš život. Reč je o nekome ko ima slične poglede na svet kao i vi, ali ujedno i neko od koga možete mnogo toga da naučite. Uživaćete u njegovom tj. njenom društvu, a nije isključeno da će se među vama roditi i romansa.

Sanjati da ste dobili mačku
Ovakav san može da simbolizuje usamljenost. Moguće je da se u poslednje vreme tako osećate jer većina vaših prijatelja nema mnogo vremena za druženje, te nemate sa kime da popijete kafu. Druga mogućnost jeste da ste dugo bez emotivnog partnera, pa su snovi s ovakim motivom postali svakodnevnica.

Sanjati da ste nekome poklonili mačku
Kada sanjate da ste nekome poklonili mačku to znači da imate tajnog obožavaoca. U vašem okruženju postoji neko kome se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, milovali, tukli ili čuli mačku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Share this Article