‘Bio je poseban od prvog trenutka, ali se izdvajao od ostalih psića. Skrivao se…’

2 Min Read

Petru Crnčević na udomljavanje su potaknuli sasvim neočekivano susjedi koji su udomili psa. Ona i njezina obitelj tada nisu ni slutili kako će ljubimac kojega će udomiti u Azilu Dumovec zapravo biti brat susjedovom psu.

“Wolt je bio poseban od prvog trenutka. Osim zanimljivog izgleda izdvajao se od ostalih psića jer se skrivao uplašen u kućici dok su nam ostali štenci dolazili u susret. Iako je kada je došao u svoj novi dom bio uplašen i povučen te se skrivao ispod dekice, brzo se opustio u svom novom domu”, ispričala nam je Petra.

Ne zna kako je Wolt završio u Dumovcu, a teško da bilo tko može shvatiti kako je netko mogao napustiti maleno i nemoćno štene.

Najlješi trenuci
Unatoč tome, Wolt je dobio sretan nastavak priče. Njegova obitelj kaže kako se najljepši trenuci s Woltom događaju svakodnevno.

“Posebno voli kada je vrijeme za kupanje jer obožava tuš. A obožava od spavanja, do šetnji, preko igre pa sve do navečer kada nas čuva.

Najviše ga fascinira kada pada kiša jer tada doslovno poludi i trči gdje stigne. Hrče i lud je za grijalicama bez obzira koliko je vani stupnjeva”, govori nam vlasnica.

Od usamljenog i prestrašenog šteneta, postao je zaigrani, vrckasti pas. Vlasnica kaže i kako je iznimno pametan te je brzo naučio trikove kako bi “užicao” kolačiće.

“Preporučamo ljudima da udome životinju jer to je ljubav koja se ne može platiti. Biti će vam zahvalni do kraja života jer ste ju spasili, te će zaboraviti na ono loše i uzvratiti vam najvećom ljubavi”, poručila je Petra Crnčević.

Share this Article