Čudesna priča: Mačak koji je nestao prije 11 godina ponovno se ujedinio s vlasnicom

2 Min Read

MAČAK Fergus nestao je prije više od 11 godina na sjeveroistoku Škotske, a sada se ponovno spojio sa svojim vlasnicima.

Fergus je mačak iz škotskog grada Forresa koji je živio sa svojom vlasnicom Fionom Mutter gotovo četiri godine prije nego što je nestao 2010.

“Uvijek je bio sklon lutanju i ponekad bi odlazio na nekoliko dana. Ali jednog dana se jednostavno više nije vratio. Nažalost, pretpostavili smo da mu se nešto dogodilo”, rekla je Mutter za BBC.

Što se točno događalo Fergusu tijekom sljedećih 11 godina, vjerojatno će uvijek biti misterij. Ali ono što se zna je da je Fergus pronađen, živ i zdrav, ovog mjeseca. Ne samo da je naizgled bio zdrav i u formi nego je bio i nekih 130 kilometara udaljen svog doma.

Mačak je pronađen u Aberdeenu, gdje ga je pokupila volonterka za zaštitu mačaka, nakon što je organizacija dobila dojavu o mački lutalici koja živi u blizini centra za reciklažu. Volonterka je pokupila Fergusa i neprofitna organizacija je uspjela skenirati njegov mikročip, što ih je dovelo natrag do Mutter.

“Čuti da je još živ i da je završio tako daleko bio je toliki šok. Dlaka mu je toliko sjajna, a on je tako prijateljski nastrojen da nema šanse da živi vani cijelo ovo vrijeme. Netko se dobro brinuo o njemu”, rekla je Mutter.

Fergusova priča imala je sretan kraj zahvaljujući njegovom mikročipu, ali Mutter zna da se povratak ne bi mogao dogoditi bez rada organizacija koje su specijalizirane za ponovno spajanje životinja s njihovim obiteljima.

Share this Article