DENIS ŠULIĆ OČAJAN UOČI POSEBNE SJEDNICE NSRS: „Parlament Republike Srpske bi trebao da podrži Milorada Dodika, ali…“

1 Min Read

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) rekao je za RTRS da je pokretanje veta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o odluci o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, prouzrokovala politika Njemačke prema Republici Srpskoj.

Kazao je da je Bundestag donio antidejtonske i antiustavne odluke koje se tiču Republike Srpske.

Šulić je rekao da bi Parlament RS-a trebalo da podrži veto Dodika, ali da je uvjeren da će poslanici opozicije glasati protiv.

Ovdje nije pitanje da li će Dodik dobiti dvotrećinsku većinu, već pitanje da li Republika Srpska u Republici Srpskoj ima dvotrećinsku većinu – istakao je on.

Šulić je rekao da Dodik svaki put kada ga neko u Predsjedništvu BiH preglasa dođe u Narodnu skupštinu RS-a da se odluči o interesima Republike Srpske.

On je kazao da bi sutrašnja posebna sjednica NSRS trebalo da pošalje poruku da Republika Srpska uvažava svakoga, ali da će jasno i odlučno odgovoriti svakome ko ugrožava njene vitalne interese.

Podsjetimo, Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za sutra posebnu sjednicu o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Srpske.

Share this Article