Pas kojeg su hteli da uspavaju spasao je Gabrijelu iz ruševina: Njih dvoje su se konačno upoznali, a fotografije dirljivog susreta šire se regionom

1 Min Read

Hrvatska gorska služba spašavanja na svom Tviter profilu podelila je fotografije njihovog nedavnog, neobičnog ali emotivnog susreta. Njihov pas Dracko konačno je upoznao Gabrijelu Cidić koju je pronašao u ruševinama Petrinje, piše “Indeks.hr”.

“Danas je naš Kruno sa svojim spasilačkim psom Drackom posetio Gabrijelu Cidrić. Gabrijelu je upravo Dracko detektovao ispod ruševina u zgradi gradske kuće u Petrinji. Upoznavanje s Drackom je nalikovalo na susret dvoje starih prijatelja. Gabrijela, želimo ti brz oporavak” napisali su na Tviteru.

U Fejsbuk statusu koji se nakon akcije spasavanja delio na mrežama navodi se da je Draco pre nekoliko godina trebalo da bude uspavan, u skloništu je bio agresivan. Kruno Stipetić verovao je da mu samo treba pružiti priliku. I bio je u pravu. Draco, prva njuška HGSS-a, pronašao je i spasio ženu koja je ostala zatrpana u zgradi petrinjske opštine.

Share this Article