Radionicu je prilagodio mačkama koje će uskoro na svijet donijeti mlade

2 Min Read

Ankara
MUHAMMED NURI ERDOGAN –

Osman Kaplan, svoju radionicu za obradu drveta u Ankari, prilagodio je mačkama koje će uskoro na svijet donijeti mlade.

Kaplan je budućim majkama osigurao spužve kao i igračke koje bi mogle privući pažnju mačića.

Često objave i vijesti o novim članovima “porodice“ dijeli na društvenim mrežama, a pozitivne reakcije ne prestaju pristizati.

Osim što se pomno brine o ishrani napuštenih životinja, Kaplan ujedno nastoji obezbijediti i skrb za povrijeđene životinje.

Za Anadolu Agency (AA) je kazao kako se o mačićima brine dok ne napune dva mjeseca, a potom im traži novi dom.

Dodao je kako se o napuštenim životinjama u svojoj radionici brine već dvije godine.

Ranije se i u kući brinuo o napuštenim životinjama.

”Brinuo sam se o napuštenim životinjama koliko sam to mogao. Onda sam primijetio da nešto nedostaje. Na ulici je bilo mnogo skotnih mačaka i pasa. Mlade su na svijet donosile na ulici ili pod drvetom, a mladunci su ugibali. Želio sam to promijeniti pa sam radionicu pretvorio u mjesto na kojem se mogu sigurno okotiti”, rekao je Kaplan.

Dodao je kako se brine o skotnim mačkama, mladuncima nakon okota, a ukoliko se životinja razboli vodi je i veterinaru. Također, životinje vodi i na kastraciju.

Njegov dan počinje brigom o napuštenim životinjama, te je u radionici napravio niz predmeta kako bi ova bića nastavila živjeti u sigurnoj sredini.

Dodao je i kako za mladunce koji na svijet dođu u njegovoj radionici traži siguran dom.

“Nakon što mladunci odrastu dajem ih pouzdanim osobama. Nakon toga tražimo fotografije i videozapise jednom mjesečno ili svakih 15 dana. To je veoma važno za nas“, rekao je Kaplan.

Share this Article