SKANDAL U BUGOJNU: Fahrudina Radončića dočekao Adnan Hozić, optuženik za saučesništvo u kriminalu teškom gotovo 1,4 miliona KM! (VIDEO)

2 Min Read

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Bugojnu održao predizborni skup na koji je stigao i lider ove stranke Fahrudin Radončić u društvu federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

U sali odmah pored Radončića i Džindića sinoć je sjedio Adnan Hozić, vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno i nosilac liste ove stranke za Skupštinu Srednjobosanskog kantona na ovogodišnjim izborima.

Hozić je najistaknutiji i najprepoznatljiviji bugojanski SBB-ovac, čovjek koji uživa veliko povjerenje svog predsjednika Radončića, i kako i sam ističe, član stranke od njenog osnivanja.

A kako je Hozić stekao Radončićevo povjerenje?

Dobro je poznato da je Radončić u SBB-u kroz proteklih više od 10 godina postojanja stranke okupio podužu listu članova labilnog karaktera, mešetara sklonih sitnim i krupnim prevarama, korumpiranih doktora, inženjera, advokata… Svjedoče tome i brojne presude domaćih sudova koji gotovo svake godine nekoliko funkcionera SBB-a pošalju u zatvorske ćelije.

Sredinom 2019. godine građane Bugojna je zatekla vijest da je Općinski sud u Bugojnu potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Travniku protiv advokatice Emine Begić iz Bugojna i njenog brata općinskog vijećnika Adnana Hozića.

Advokatica Begić je optužena da je zloupotrijebila povjerenje najmanje troje klijenata, prisvojila njihov novac u iznosu oko 1,4 miliona maraka i krivotvorila isprave.

Zbog sumnje da joj je pomagao u izvršenju krivičnog djela, optužen je i njen brat, SBB-ov općinski vijećnik Adnan Hozić.

Suđenje Emini Begić i njenom bratu Adnanu Hoziću pred Općinskim sudom u Bugojnu još uvijek traje, ali to nije bila nikakva prepreka SBB-u da ga ponovo kandiduju na izborima.

Adnan Hozić na predizbornom skupu u Bugojnu 12.09.2022. (Foto: Bugojno Danas)

Cijelu priču o kriminalu u Bugojnu i umješanosti Radončićevog domaćina pogledajte u priči Centra za istraživačko novinarstvo.

Share this Article