„I KARADŽIĆ SE TAKO PONAŠAO, PA VIDIMO GDJE JE DANAS; SAČEKAJTE, KAD ACIKA KRENE OZBILJNO DA GA RUŠI…“: Gore društvene mreže nakon Dodikovih poruka o secesiji i visokom predstavniku

2 Min Read

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se na Twitteru te poručio da „oni koji će razmatrati izvještaj Christiana Schmidta, koji ponovo pokušava da podnese izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a, podržavaju i lažnog visokog predstavnika, koji je i najveća prijetnja miru u BiH“.

Ne stišavaju se reakcije na Twitteru nakon objave člana Predsjedništva i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se na Twitteru te poručio da „oni koji će razmatrati izvještaj Christiana Schmidta, koji ponovo pokušava da podnese izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a, podržavaju i lažnog visokog predstavnika, koji je i najveća prijetnja miru u BiH“.

– Bilo kakvo nametanje odluka od strane lažnog visokog predstavnika Schmidta, a koje bi se ticale Republike Srpske, vodi u disoluciju BiH – napisao je Dodik te dodao:

-Lažni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt ponovo pokušava da podnese lažni izvještaj Savjetu bezbjednosti UN.

– Taj čovjek, koji ne odustaje od lažnog predstavljanja, nema legitimitet jer mu ga Savjet bezbjednosti UN nije ni dao – poručio je Dodik.

-Savjet bezbjednosti UN-a treba da podrži i produži mandat Misiji Altea u BiH u istom obimu i kapacitetu kao i do sada, zaključio je Dodik.

Nakon Dodikovih riječi uslijedile su burne reakcije na Twitter.

„Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

Share this Article