„KOLIKO PARA SI DAO TE SKINU S CRNE LISTE, AL` NE VREDI…“: Društvene mreže gore nakon Dodikovog odgovora Američkoj ambasadi, oštre reakcije iz Srbije…

2 Min Read

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a i novi predsjednik bh. entiteta Republika Srpska odgovorio na optužbe Američke ambasade u BiH.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je neprimjereno da jedan ambasador određuje “kako treba da se ponaša i šta smije da kaže”.

“Uz sve uvažavanje SAD-a kao velike sile i njene uloge u svijetu, potpuno je neprimjereno da nam jedan ambasador određuje kako treba da se ponašamo i šta smijemo da kažemo”, poručio je Dodik na Twitteru i dodao:

“Ovo je naša zemlja, a on je samo gost i jednog dana će i on otići kao i mnogi prije njega”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, novi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je, prije polaganja zakletve u NSRS-u, kazao da ukoliko neko “dirne imovinu” ovog bh. entiteta predložit će odcjepljenje od države, što je izazvalo aplauz prisutnih.

Iz američke ambasade su ponovili stav kako su “Sjedinjene Države uvijek podržavale i nastavit će podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine”.

Također su dodali da je “secesionistička retorika opasna, neodgovorna i antidejtonska”.

“Upravo zbog izjava poput ove današnje Milorad Dodik je sankcionisan od SAD-a”, poručili su iz Ambasade SAD-a.

(SB)

Share this Article