MARIJA ZAHAROVA ZATRESLA BALKAN: “Situacija nije daleko od pravog sukoba velikih razmjera!”

1 Min Read

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova komentirala je najnovija događanja na Kosovu.

“Novo zaoštravanje koje je izbilo u pokrajini uvjerljivo pokazuje da odstupanje od sadašnjeg regulatornog okvira za Kosovo samo provocira prištinske ekstremiste. Situacija nije daleko od pravog sukoba velikih razmjera”, kazala je Zaharova odgovarajući na pitanje medija o Kosovu, prenosi B92.

Što se tamo događa?

Podsjetimo, sinoć je stigla vijest da su se čuli rafali na sjeveru Kosova, a danas je srpska vojska u blizini administrativnog prijelaza Jarinje, odnosno granice s Kosovom, stacionirala nekoliko topova i haubice dalekog dometa, objavila je Nova.rs.

Kosovski mediji na srpskom i albanskom različito su ranije sinoć izvijestili o rafalnoj pucnjavi kod Zubinog Potoka na sjeveru Kosova. Portal Kosovo online naveo je da je do pucnjave došlo kad su “specijalci kosovske policije pokušali ukloniti barikade” na jednoj od lokalnih cesta u općini Zubin Potok.

Prištinska Koha pak tvrdi da su lokalni Srbi napali pripadnike međunarodnih snaga (KFOR), a KFOR je za taj portal kasnije potvrdio pucnjavu “u blizini svoje ophodnje”, ali ne i napad. Kosovska policija demantirala je navode medija u Beogradu “o bilo kakvim sukobima s policijom u Zubinom Potoku”.

Share this Article