(VIDEO)Bio je na rubu smrti, nije mogao stati na noge, a danas izgleda neprepoznatljivo

2 Min Read

STOTINE ljudi prošle su kraj ovog izmučenog i jadnog psa i nitko mu nije htio pružiti ruku spasa. No jedna je osoba ipak stala, ona nije mogla okrenuti glavu od tako tužnog i izmorenog bića i odlučila mu je pružiti pomoć. 

Ta ista osoba pozvala je svoju prijateljicu te joj rekla da je pronašla psa kojeg nitko nije mogao uhvatiti jer se jednostavno previše bojao ljudi. Ona je istog trenutka odlučila pomoći psu i pobrinuti se da njegova budućnost bude svjetlija. 

Kada je krenula u potragu za ovim psom, kojeg je kasnije nazvala Herkules, nije joj trebalo dugo da misiju hvatanja privede kraju. Bio je izmoren, izmučen i na izmaku snaga te je legao kraj jedne kuće u nadi da će ga netko primiti. Veterinar joj je rekao da ga treba pustiti tri dana i vidjeti hoće li mu biti bolje pa onda reagirati. 

Do tada je bilo potrebno redovno ga hraniti, grijati i držati hidriranim. Njegova spasiteljica kaže kako je danima plakala. Bilo je mučno gledati životinju koja nema snage ustati, nema snage jesti i kojoj je potreban napor da popije nekoliko gutljaja vode.

No za nekoliko dana stvari su krenule nabolje. Pas je počeo jesti, a u njegovim očima vidjelo se da želi živjeti. Prohodao je prije nego što mu je počela rasti nova dlaka, a ubrzo je počeo i jurcati po kući.

Za manje od mjesec i pol dana njegovo se krzno povratilo i izgledao je kao potpuno drugi pas. Kada je došlo vrijeme udomljavanja, njegova ga spasiteljica jednostavno nije mogla pustiti u ruke drugim ljudima pa on i danas živi s njom. Njegov oporavak možete vidjeti u videu koji slijedi. (index.hr)

Share this Article