Kaže da prate njegov rad Hurtić: Svaki moj glas u Vijeću ministara bit će identičan onima druga dva bošnjačka ministra

2 Min Read

Kandidat za novog državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Sevlid Hurtić oglasio se povodom

Kako je rekao, u posljednjih nekoliko dana, otkako je predložen na poziciju ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, pročitao je mnoge neistine o njegovoj budućoj ulozi u izvršnoj vlasti naše države.

“Oni koji poznaju šta sam u životu radio i šta sam činio za moju zajednicu, pružaju mi podršku, jer znaju da ću takav odnos imati i na drugoj poziciji. A ta druga pozicija za mene isključivo znači – napredak i jačanje države Bosne i Hercegovine. Oni koji me ne poznaju, nažalost, lijepe mi različite etikete, spominju izdaju i uporno ponavljaju da sam kandidat SNSD-a. Podsjećam vas, a to potvrđujem i aktom u prilogu, da sam ja zajednički kandidat Pokreta za državu i stranaka Osmorke”, napisao je Hurtić na Facebooku.

Dodao je da mu nije svejedno i jednostavno čitati i slušati uvrede koje mu se, kako navodi, upućuju.

“Imajući u vidu moj životni put, postavljam sebi pitanja: šta dalje i u kojem smjeru ići? Da li odustati i skloniti se u stranu, i tako iznevjeriti povjerenje koje su mi građani dali na izborima, ali i povjerenje koje su mi dali Pokret za državu, SDP, NIP, NS i druge probosanske stranke?Ja biram borbu za našu državu, jer cijeli život se borim za napredak i bolji život naših građana”, dodao je on.

Istakao je da ne želi da se pravda i dokazuje svoj patriotizam, ali želi, kako kaže, poručiti da za njega nijedna pozicija i funkcija nije vrijedna ni najmanjeg lošeg poteza protiv naše države.

“Zato, pratite moj rad. Svaki moj glas i potez bit će identičan glasovima i potezima kao kod druga dva bošnjačka ministra u Vijeću ministara, posebno zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.I na kraju, obećavam, ukoliko ikada uradim nešto na štetu naše države Bosne i Hercegovine, ja ću podnijeti ostavku”, zaključuje Hurtić.

Share this Article